Compositie van vlakken

Deze woning bestaat niet uit vier muren en een dak, maar uit een vrije compositie van vlakken. De vlakken lopen door in de tuin en zorgen voor een langzame transitie van interieur naar landschap. Vanaf de straat geeft de gesloten voorgevel niet prijs wat zich erachter bevindt. Pas in de woonkamer en keuken ontvouwt zich verrassend een panorama op de grote tuin en het natuurgebied achter de woning. Twee verschillende dakhoogtes versterken de compositie. Tegelijk geeft het hogere dak de keuken en woonkamer een luxe plafondhoogte.

dwarse gang

constructies in het zicht

Dwars door de woning loopt een lange zichtlijn in de vorm van een gang die aan beide uiteinden volledig bestaat uit glas. Een lichtstraat parallel aan de gang zorgt voor extra ochtendzon in het hart van de woning en accentueert het ritme van de balklaag.

De woning is volledig in houtskeletbouw gerealiseerd, waarbij gezocht is naar een zo puur mogelijke bouwwijze met staalconstructies, balklagen en installaties in het zicht. Hiervoor is gebruik gemaakt van een streng grid van 61x61mm, een halve plaatmaat, waarop alle balken geplaatst zijn.

De gevel bestaat uit zwarte houten delen, die verwijzen naar de traditionele houten boerderijschuren die hier in de omgeving veel voorkomen.