van kooten architectuur verrast en verduurzaamt

Wij houden van pure en verrassende architectuur, die met respect voor de natuur tot stand komt. Als u op zoek bent naar een architect die luistert, die mooie architectuur weet te combineren met een duurzame manier van bouwen, bent u bij Van Kooten Architectuur aan het juiste adres.

Van Kooten Architectuur is in 2009 opgericht door ir. Steven van Kooten. Na zijn studie Bouwkunde aan de TU Delft, heeft Steven van Kooten voor gerenommeerde, internationaal opererende bureaus gewerkt zoals KCAP, Mecanoo Architecten en Humblé Architecten. Van Kooten Architectuur werkt samen met een netwerk van specialisten op gebied van constructies, installaties, akoestiek en tuinontwerp waardoor we projecten van A-Z kunnen verzorgen.

projecten

onze werkwijze

wat kunnen we voor u doen

Wij ontwerpen nieuwbouw en verbouwingen, van woningen, bedrijfspanden, woningbouwprojecten en kerkgebouwen. Wij geven op een creatieve wijze invulling aan uw wensen en zorgen voor een onderscheidend en goed functionerend ontwerp. Door slim te ontwerpen en goede communicatie halen wij maximaal resultaat uit het beschikbare budget. We besteden veel aandacht aan de keuze van duurzame en mooie materialen en details die passen bij de omgeving van het project.

Wij verzorgen het proces van A-Z. Leg uw wensen bij ons op tafel en wij ontwerpen de eerste schetsen, doen de aanvraag van vergunningen, stellen een selectie van aannemers voor en begeleiden tot aan de oplevering. Hierdoor heeft u gedurende het gehele proces één aanspreekpunt. Wij geven advies over de vele keuzes die tijdens het proces op uw pad komen. Regelt u zelf de vergunningen en coördineert u de bouw en heeft u alleen een ontwerp nodig? Ook dan kunt u bij ons terecht!

duurzaam bouwen

Bouwen is een feest! Wij proberen dat feest bewust een eerlijk te vieren met een minimale ecologische footprint door zo veel mogelijk circulair, biobased en energieneutraal te ontwerpen.

circulair bouwen

We houden rekening met de levenscyclus van onderdelen en materialen, gebruiken constructies die demontabel zijn en onderzoeken of hergebruik van materialen mogelijk is. Daarnaast proberen we het gebruik van materialen te minimaliseren door slim te ontwerpen.

biobased bouwen

Per onderdeel kijken we of het mogelijk is natuurlijke materialen te gebruiken, zoals houtconstructies, isolatie van wol, vlas of cellulose, linoleum en leemstuc. Hierdoor beperken we de CO2-uitstoot en hebben materialen een minimale milieu-impact.

Bent u geïnteresseerd in een vrijblijvende kennismaking, neem dan contact op via het contactformulier.

vrijblijvend kennismaken