verbouwing tot duurzamewoning

Deze woning uit de jaren zestig ligt tegen de duinen van de kop van Schouwen; een bosrijke omgeving. De woning mag zowel permanent bewoond worden, als ingezet worden als verhuurbare vakantiewoning. De eigenaren willen graag een grotere woonkamer en een tweede slaapvleugel met een eigen badkamer. Ideaal voor de verhuur aan twee bevriende gezinnen of een gezin die met grootouders op stap zijn.

bekijk meer projecten

verlengde van de omgeving

duurzame keuzes

Om de architectuur bij deze prachtige locatie aan te laten sluiten, hebben we de woning vormgegeven als een boshuis. Door de veranda en de schuur mee te ontwerpen ontstaat er een mooie eenheid, in plaats van de huidige rommeligheid van woning, schuur, veranda en tuinhuis.

De grote puien bieden panoramisch zicht op de grote tuin en zorgen voor een zonovergoten leefkeuken en zithoek. De uitkragende dakranden werken als zonwerende luifels die ervoor zorgen dat de woning in de zomer niet te veel opwarmt. De woning heeft daarnaast nooit last van verstopte goten doordat het regenwater van het dak afloopt en in de grindkoffer wegzakt. Tegelijk is deze oplossing duurzamer doordat regenwater in de grond kan infiltreren, in plaats van het riool onnodig te belasten met schoon water.

Vanwege de duurzaamheid is gekozen om de bestaande woning niet te slopen maar juist goed te isoleren. Het bestaande dak en gevels zijn volledig behouden en ingepakt met hoogwaardige isolatie en voorzien van een nieuwe afwerking.

specificaties

Locatie: Villa Vrijbuiter, Lijsterweg 23 Renesse, Zeeland.
Tuinontwerp: Tuinarchitectenburo Arend Jan van der Horst.
Boek dit vakantiehuis via: vakantiehuisnu.nl of AirBnB.

vrijblijvend kennismaken